142-vel száguldott lakott területen belül – kellő visszatartó erő egy 140 ezres bírság?

Megosztás

Hiába volt nem is olyan régen éppen ezen a helyen egy hatalmas halálos baleset, szintén gyorshajtás miatt, vannak, akiket sosem érdekelnek a sebességhatárok. Szolnokon és környékén mi a helyzet ezzel kapcsolatban?

Száztizennégy gyorshajtót mértek be az Árpád hídon felszerelt traffipaxok október 7. és 20. között. Akadt közöttük olyan, aki

óránként 142 kilométeres sebességgel száguldott, amiért 140 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki rá

– adta hírül a Police.hu.

A hatóság közleményéből az is kiderül, hogy a jelzés nélküli, úgynevezett pofátlan(tan)ító autók ezúttal 13 gyorshajtót állítottak meg, őket összesen 670 ezer forintra bírságolták, és 52 büntetőpontot is bevéstek a jogosítványukba.

A legnagyobb büntetés annak a sofőrnek járt, aki 119-cel hajtott; neki 100 ezer forintja bánja és 4 büntetőpontot gyűjtött be.

Tavaly júliusban a hídon halálra gázoltak egy kerékpárost, miközben szabályosan haladt az útpályától korláttal elválasztott biciklisávon. A gázoló spontán kialakult gyorsulási versenyben vett részt. A tragikus eset óta a rendőrség gyakrabban tart sebességmérési akciókat, és új sebességérési pontokat is kijelölt. (via Hvg.hu, 168ora.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek